12 Nisan 2012 Perşembe

Elektronik Dergi / e-dergi Yayınlamak İçin Beyanname Verilir mi?

Elektronik, yani e-dergi yayımlamak için beyanname vermek zorunda değilsiniz; çünkü 5187 sayılı Basın Kanunu, basılmış eserlerin basımı ve yayımını kapsar. Dolayısıyla e-dergi yayıncılığını bağlayan bir husus içermez.

e-dergi yayımlarken dikkat etmeniz gereken husus 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'dur. Bu kanunda belirtilen hususlara dikkat ederek e-derginizi istediğiniz biçimde hazırlayarak yayımlayabilirsiniz.

Basılı ortamdaki dergiler için beyyaname verme işlemleri ve gerekli belgelere http://sonmezcelik.blogspot.com/2011/12/dergi-yaymlamak-icin-gerekli-belgeler.html adresinden erişebilirsiniz.

Basılı dergiler hakkınd abilgi almak için http://sonmezcelik.blogspot.com.tr/2011/12/dergi-yaymlamak-icin-gerekli-belgeler.html adresindeki paylaşıma bakabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Bloğunuzda bulunan çalışmalarınızı beğenerek takip ediyoruz, hukuki danışmalık olarak çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  2. Değerlendirme ve dileğiniz için çok teşekkür ederim. Olası eksik ya da hatalı yorum olması durumnda değerli yorumlarınızla katkı sağlarsanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  3. Ya ücretli çıncalık dergi yayınlanılması halinde vergi ödenmiyor mu? Bu durumda beyanname hazırlanmıyor mu?

    YanıtlaSil
  4. 5187 sayılı Basın Kanunu'nda elektronik dergiler için beyanname verilmesiyle ilgili en ufak bir madde yoktur.

    Verigi hususuna gelince, eğer bir ticari faliyet gösterip (normal ya da sanal ortam faketmez) bunun sonucunda gelir elde ediyorsanız elbette gelirinizin beyannamesini hazırlayıp ona göre de vergisini ödemeniz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ticari faaliyetten kastınız derginin ücret karşılığı üyeliğe bağlanması durumu mudur? Yoksa bir fabrika ya da restoranın dergiye reklamının alınması da sayılır mı?

      Sil
  5. Sönmez hocam;
    Ben bir vakıf üniversitesine bağlı olarak ÜCRETSİZ çıkarılan bir dergide çalışıyorum. Dergiyi kapatıp ÜCRETLİ e-dergi formatına dönmek istiyoruz. Acaba bunun için bir yerlere başvuru yapmamız gerekiyor mu? Ayrıca e-dergi için ISSN başvurusu yapılabiliyor mu?
    Şimdiden çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  6. Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil