5 Nisan 2012 Perşembe

OGS - HGS Ekstrelerindeki Hatalı Geçişler ve İtiraz

Aracınızda OGS - HGS kullanıyorsanız ekstrelerinize (ay sonu raporları) dikkat etmenizde fayda var. Ekstrenizde aşağıdaki gibi hatalı geçişler ile karşılaşabilirsiniz.
OGS - HGS hatalı ya da kaçak geçişlerinizi ekstrelerinizden görebileceğiniz gibi http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx adresinden de sorgulayabilrisiniz.

Eğer hatalı ya da kaçak geçisiniz var ise bu durumda yapmanız gereken;

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Otomatik Geçiş Sistemi Ana Kontrol Merkezi Başmühendisliği, yani OGS - HGS Müşteri Hizmetlerini 0850 460 6060 numaradan arayarak itiraz etmektir.

Görevliye, araç plakanızı veya OGS - HGS numaranızı vererek durumu izah ederseniz gereğini telefonda yapıyor. Boş yere banka ve dilekçeyle uğraştırmıyorlar. Paranızı 2-3 iş günü içinde hesabınıza iade ediyorlar.

Not: İtirazlar 45 gün geriye dönük yapılabiliyormuş. 45 günü aşmış hatalı geçişler için bir bardak soğuk su içiyorsunuz.

HGS geçişleri ile ilgili olarak HGS Geçişleri ve İhlalleri  adlı yazıya bakabilirisniz.

14 yorum:

  1. Necmettin YILDIZ- SAMSUN
    O çevrede yaşamadığım, hiç geçmediğim, o tarihte orada bulunmadığım halde 21/10/2013 tarihine AKINCILAR KAZAN/ANKARA HGS kaçak geçiş cezası tutanağını 26/11/2014 günü aldım. Nasıl itiraz edilir! Yardım!

    YanıtlaSil
  2. 4441117'i arayarak ön bilgi almanızı tavsiye ederim. Mutemelen sahtekarın biri plakanızı kopyalamış ve kullanmış. Manisa'daki bir çitfiçinin traktörü Boğaziçi köprüsünden defalarca kaçak geçiş yaptı olarak görünüyorsa bu gayet sıradan...

    YanıtlaSil
  3. yukarıdaki numarayı aradım. Yardımcı oldular. kaydımı hemen oluşturdular.

    YanıtlaSil