16 Mayıs 2013 Perşembe

Apache Sunucu "The requested operation has failed! Hatası

Hali hazırda kullandığınız Apache sunucuyu başlatmak istediğinizde "The requested operation has failed!" hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni, Apache sunucunun kullandığı porttan kaynaklı olabilir.

Normal koşullarda Apahce 80 portunu kullanır. Apache'nin hangi portu kullandığını "...\Apache\conf\" yolu altındaki httpd.conf dosyasını kontrol ederek görebilirsiniz. Port bilgisi genelde 45-50 satırlar arasında yer alan kısımdadır (Ör.; "Listen localhost:80"). Port değişikliği de bu satırda yapılır. Port değişikliğinden sonra dosyayı kaydedip  Apache servisini yeniden başlatırsanız, Apache yeni portu kullanmaya başlar.

 Eğer yüklediğiniz yeni bir uygulama da 80 portunu kullanıyor ise Apache servisini başlatmak istediğnizde "The requested operation has failed!"hatası verecektir.

Open Journal Systems uygulaması için bilgisayarımda Apache servis kullanıyorum. Apache servis olan bilgisayarıma Skype kurmuştum. Bir süre sonra Apache servisini çalıştırmak isteyince bu sorunla karşılaştım.Kontrol edince sorunun Skype'in de aynı portu kullanmasından kaynaklı olduğunu farkettim. Skype'i devre dışı bırakınca sorun çözüldü.

1 yorum: