30 Temmuz 2012 Pazartesi

OJS'de Banner / Sayfa Başlığı Düzenleme

OJS yazılımını kurduktan sonra yapılacak ayaralardan birisi de derginin Sayfa Başlığı bilgisini oluşturmaktır. Aşağıdaki gibi görsel öğeli bir Sayfa Başlığı yapmak istiyorsunuz.




O halde uygun bir programla  jpg, png veya gif  biçiminde Başlık Grafiği tasarımı yapmalısınız. Yapmış olduğunuz tasarımın boyutu ortalama 60X800 piksel ebadından büyük olmamalıdır. Daha büyüğü çirkin görünür. Örneğin, yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz sayfa başlığı 50X600 piksel ebadındadır ve arka planı trasparandır. Rengini zemin rengi oluşturur.

Başlık zemini rengi OJS'nin  "...\ojs\styles\" yolu altındaki "common.css" dosyasındaki "#header" etiketi altındaki zemin rengi kodundan değiştirilir.

OJS'de üç ayrı sayfa başlığı vardır. Bu başlıklar:
  • Site Başlığı,
  • Dergi Ana Sayfa Başlığı
  • Dergi Sayfa Başlığı
Eğer OJS'de birden çok dergi yayımlıyorsanız Site Başlığı için ayrı bir tasarım, dergi başlığı için ayrı bir tasarım olmak üzere iki ayrı tasarım yapmalısınız.
  • Site Başlığı  "Ana Sayfa > Üye > Site Yönetimi > Site Ayarları" kısmından yüklenir.
  • Dergi Başlığı ise "Ana Sayfa > Üye > Dergi yönetimi > Dergi Yapılandırma > 5. Güörünüş" kısmında 5.1 ve 5.2 kısmımlarından yüklenir.
Eğer OJS'de tek dergi yayımlıyorsanız bir Başlık Grafiği tasarım işinizi görecektir ve Başlık Grafiğini aşağıda belirtilen şekilde yüklenmeldir.
1) "Site Yöneticisi" olarak sisteme giriş yapınız ve "Ana Sayfa > Üye > Site Yönetimi > Site Ayarları" bağlantılarını takip ederek aşağıda işaretli alanda hazırladığınız Başlık Grafiği dosya yolunu götererek "Dosya Gönder" butonuna basınız.Yükleme tamamlandıktan sonra "Kayıt" tuşunabasınız.

Ana Sayfa > Üye > Site Yönetimi > Site Ayarları



2) "Dergi Yöneticisi" olarak sisteme giriş yapınız ve "Ana Sayfa > Üye > Dergi yönetimi > Dergi Yapılandırma > 5. Güörünüş" bağlantılarını takip ederek 5.1. maddesi altındaki işaretli alanda hazırladığınız Başlık Grafiği dosya yolunu göterilerek "Dosya Gönder" butonuna basınız.

Ana Sayfa > Üye > Dergi yönetimi > Dergi Yapılandırma > 5. Görünüş 



3) Aynı sayfada 5.3.maddesi altındaki işaretli alanda hazırladığınız Başlık Grafiği dosya yolunu göterilerek "Dosya Gönder" butonuna basınız.Yükleme tamamlandıktan sonra "Kayıt" tuşunabasınız.

Ana Sayfa > Üye > Dergi yönetimi > Dergi Yapılandırma > 5. Görünüş 


Böylece başlık grafiği yükleme süreci tamamlanmış oldu. Kısaca ifade etmek gerekirse hazırladığımız başlık grafiğini farklı yetkilendirme türündeki kullanıcı arayüzlerinde aynı görünmesi için yukarıda verilen üç alana da girilmesi gereklidir. Eğer grafik değil de sadece düz metin kullanacaksanız aynı yolları izlemeli ancak sadece başlık menti alanlarını doldurarak "kayıt" tuşuna basmalısınız.

OJS'yi çift  dilli kullanıyorsanız başlık bilgisi veya başlık grafiği ekleme işlemini fom dilini değiştirdikten sonra ikinci dil için de aynen tekrar etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder