25 Ocak 2013 Cuma

Akademik Bilişim 2013 Konferansı Akdeniz Üniversitesi'de Gerçekleştirildi

Akademik Bilişim 2013 Konferansı Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 23-25 Ocak 2013 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştrildi. 2000'den fazla katılımcının yer aldığı toplantı oldukça  verimli geçti. Ancak bu yılki toplantıya katılan kütüphaneci sayısı 8-10 kişiyle sınırlı kaldı. Oysa geçmiş yıllarda Akademik Bilişim toplantılarına kütüphanecilerin katılımı oldukça yüksek olur ve hatta kütüphanecilerin sunumları için ayrı bölüm(ler) oluşturulurdu.

Bu yılki toplantıda kütüphaneci meslektaşlar tarafından hazırlanan ve sunulan üç bildiri vardı. Bunlar:
  • "Açık Erişim ve DSpace Kurumsal Arşiv Yazılımı" Sönmez ÇELİK (Doğuş Üniversitesi), Gültekin GÜRDAL (İYTE), Dr. Burcu KETEN (ODTÜ), Levent KUTLUTÜRK ve Ata TÜRKFİDANI (Yaşar Üniversitesi).
  • "Avrupa Birliği Araştırmacıları İçin Açık Erişim ve Katılımcı Bir Altyapı : OpenAIRE+" Gültekin GÜRDAL (İYTE), Ata TÜRKFİDANI (Yaşar Üniversitesi), Dr. Burcu KETEN (ODTÜ), İlkay HOLT (Özyeğin Üniversitesi), Sönmez ÇELİK (Doğuş Üniversitesi).
  • "Üniversite Kütüphanelerinde Sosyal Medya Deneyimi : Koç ve İYTE örnekleri" Mesra ŞENDİR (Koç Üniversitesi), Gültekin GÜRDAL (İYTE)

Toplantı süresince Akdeniz Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki mesletaşlarmız hep bizimleydi. Özellikle üniversiteden dönem arkadaşım Sevgili Çağatay GEZER bizi hiç yalnız bırakmadı.

Çağatay'ın rehberliğindeki kütüphane turu olduça güzeldi. Özellikle görme engelliler bölümündeki çalışmalar çok dikkat çekiciydi.

Bu arada üniversitenin kampüsü muteşem...Bayıldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder