21 Haziran 2012 Perşembe

Bilgi Dünyası Dergisi OJS'yi Kullanmaya Başladı

ÜNAK tarafından yayımanmakta olan Bilgi Dünyası dergisi uzun süren titiz çalışmasının ardından OJS üzerinde ilk sayısını yayımladı. Editör gurubu adına kutup-l'ye gönderilen mesajda derginin geçmiş sayılarının da sisteme aktarılacağı duyuruldu. Derginin uluslararası bir sistemi tercih etmesi eminin gelişimesine,  daha çok kişiye ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Bilgi Dünyası dergisi sorumlularını kutlar başarılarının devamını dilerim.

Bilgi Dünyası editör gurunu adına lisyete gönderilen mesajın bir kopyası aşağıdadır: 

-------------------------------------
Değerli Liste Üyeleri,

Bilgi Dünyası Dergisinin 13. Cilt 1.Sayısı yayınlanmıştır. Bu sayıda 11 Hakemli Makaleye, 2 Görüşe, 3 Kitap Tanıtımına ve Arşiv Kayıtlarına yer verilmiştir.

Bilgi Dünyası dergisi bu sayıdan itibaren yeni bir teknoloji altyapısı ile elektronik ortamda sunulmaya başlanmıştır. Derginin yeni adresi http://www.bd.org.tr, iletişim adresi ise bilgi@bd.org.tr olarak değiştirilmiş olup web arayüzü; bilgi mimarisi, kullanılabilirlik ilkeleri ve kurumsal kimlik çerçevesinde yenilenmiştir. Derginin önceki sayıları da bu adres üzerinden erişime açılacaktır ve bu konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Bilgi Dünyası dergisinin 13. Cilt 1. sayısı için çalışmalarını göndererek katkı sağlayan yazarlarımıza; yazarların çalışmalarının yayın süreçlerinde büyük bir hassasiyetle bizimle görüşlerini paylaşan hakemlerimize destekleri için en içten teşekkürlerimizi sunarız.

Bilgi Dünyası dergisi için, Dergi yönetim sisteminin tasarımı, geliştirilmesi ve test süreçlerinin tamamlanmasında önemli katkıları olan Bilgi Dünyası Dergisi Teknoloji ve Altyapı Geliştirme Grubunda görev alan Sayın Hüseyin Körpeoğlu başta olmak üzere Sayın Hüseyin Fırat Akın ve Sayın Aybike Dilara Dağlı’ya; içerik geliştirme çalışmalarında katkılarından dolayı Sayın Muharrem Yılmaz’a, sistemin Türkçeleştirme çalışmalarında paylaşımlarıyla bize destek veren Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü Sayın Sönmez Çelik’e ve altı aylık sürede özverili çalışmaları ve destekleri için Bilgi Dünyası Dergisi Yayın Kuruluna teşekkür ederiz.

Bütün bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde bizi destekleyen ÜNAK Yönetim Kuruluna da ayrıca teşekkür ederiz.

Bilgi Dünyası 13. Cilt 1. Sayısını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.

Saygılarımızla,

Bilgi Dünyası Dergisi Editör Grubu Adına

Nevzat Özel
Tolga Çakmak
-----------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder