Kullandığınız OJS'nin sürümünü yükseltmek veya kullandığınız sürümü, yamaları çıktıkça güncellemek istiyorsunuz. Bu işlemi iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz;
- OJS tarafından çıkarılan yamaları (patches) indirip sisteme yükleyerek,
- Yeni çıkan sürümü kurup, eski sürümdeki verileri yenisinin içine aktararak.
Çok fazla vaktiniz yoksa peşinen söylemeliyim ki benim önerim ikinci yöntemden yana.
Her iki yöntem için az da olsa sistem, yazılım ve kodlama bilgisi gerekir. Bu konularda kendinizi zayıf hisediyorsanız, işi bilen birisinden yardım almanızda fayda var.
İlk yöntemle, yani yamaları geçerek sürüm yükseltmek oldukça zahmetli olabiliyor; çünkü bir kodlama dosyasının içeriğine eklenmesi gerekenleri yamalardaki talimatlar doğrultusunda adım adım takip edip ilgili dosyanın içine yerleştirmeniz gerekiyor. Kodlama ile aranız zayıf ise olası bir işaretleme hatası bile sistemin hata vermesine, çalışmamasına neden olabilir. O bakımdan bu yöntemde oldukça dikkatli olmalısınız.
İkinci yöntemde yapmanız gereken aşağıdaki adımları izlemektir:
Not: OJS'deki ayarlarınız ve diğer veriler MySQL veri tabanında tutulur. Makale gönderileri, değerlendirme dosyaları vb. ise ojs klasörü altında "files"dosyasında tutulur. Bir sorunla karşılaşmaktan çekiniyorsanız sisteminizin genel bir yedeğini alın.
- OJS sisteminizdeki verileri phpMyAdmin arayüzünü kullanarak ihraç (export) ediniz.
- Sunucudaki ojs klasörü altındaki "files" dosyasının yedeğini alınız.
- OJS kurulumunu ve MySQL'deki "ojs" tablosunu siliniz.
- OJS'nin yeni sürümünü indiriniz.
- Kurulumunu gerçekleştiriniz.
- Önceki sistemden Export ettiğiniz veriyi, kurulum sırasında MySQL'de oluşturulan "ojs" tablosunun içine phpMyAdmin arayüzünü kullanarak alınız (import).
- Yedeğini aldığınız "files" dosyasını yeni kurduğunuz ojs klasörü altındaki "files" klasörünün yerine koyunuz.
- Eski sistem için banner oluşturduysanız bunun da yedeğini almayı ve OJS ayar sayfasından yeni sisteme yüklemeyi unutmayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder