9 Mayıs 2013 Perşembe

Akademik Yayın Türleri

Uluslararası Makale:
Uluslararası makale, uluslararası hakemli ve sürekli dergilerde yayımlanmış makalelere denir. Uluslararası makaleler üç gruba ayrılır:
  1. Science Citation Index (SCI), Social Sciences Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (AHCI) ve SCOPUS’da listelenen dergilerdeki makaleler.
  2. Engineering Index (EI), Chemistry Citation Index (CCI), Compu Math Citation Index (CMCI), ANBAR, EconLit, Architectural Periodicals Index niteliğindeki kaynaklarda listelenen makaleler.
  3. Yukarıdaki kategorilere girmeyen, uluslararası hakemli ve sürekli dergilerde yayımlanmış makaleler.

Ulusal Makale:
Ulusal makale, düzenli ve yılda en az iki sayı olarak yayımlanan, hakemli ulusal dergilerdeki makalelere denir.

Uluslararası Bildiri:
Uluslararası bildiri, hakemli uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan, değerlendirmeden geçmiş ve bildiriler kitabında yayımlanmış tam metinli araştırmalardır.

Ulusal Bildiri:
Ulusal bildiri, hakemli bilimsel toplantılarda sunulan, değerlendirmeden geçmiş ve bildiriler kitabında yayımlanmış tam metinli araştırmalardır.

Uluslararası Kitap:
Uluslararası kitap, hakem değerlendirmesinden geçmiş, uluslararası saygınlığı olan bir yayınevi tarafından basılmış kitaptır.

Ulusal Kitap:
Ulusal kitap, ulusal bir yayınevi tarafından basılmış kitaptır.

Basılmış Bilimsel Rapor:
Bilimsel rapor, ulusal veya uluslararası kuruluşlarca desteklenmiş bilimsel araştırma çıktılarının yayımlanmış biçimidir.

1 yorum:

  1. Merhabalar, bizleri akademik yayın türleri hakkında bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Sayenizde yurt dışı doktora sonrası ülkeme geri dönebilmek için gerekli proje başvurusunu doldurmamda yardımcı olacak bilgiler öğrendim, yayınlamış olduğum akademik yayınları bu proje önerisinde sizin tanımlarınıza göre doldurdum. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil